Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: sportnewss
Категория: Спорт
Прочетен: 112389
Постинги: 104
Коментари: 25
Гласове: 45
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
31.12.2009 09:56 - Тандемът Бербатов - Рууни съсипа Уигън - 5:0
Автор: sportnewss Категория: Спорт   
Прочетен: 1024 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 31.12.2009 09:58


Тандемът Бербатов - Рууни съсипа Уигън - 5:0

 

image


Шампионът Манчестър Юнайтед безмилостен в последния си
мач за 2009 г.  „Червените дяволи” съсипаха с 5:0 Уигън и завършиха по прекрасен начин годината.

Рууни, Карик, Рафаел, Бербатов и Валенсия донесоха победата на своя отбор и хвърлиха към дъното гостите. Нападателната двойка на сър Алекс, състояща се от Митко Бербатов и Рууни, показа все по-голямото си разбирателство на терена, което започва да носи много резултати.

Юнайтед
игра фантастично и прости още една дузина голове на гостите. Бербатов и Рууни бяха като диригенти в атаката и въпреки че вкараха по един гол, те умело разпределяха нападателната мощ на своя отбор по различните флангове.

„Олд Трафорд” видя три попадения още през първата част и през второто полувреме в края домакините логично намалиха темпото, за да запазят сили и за Нова година.

Това бе 11-а поредна загуба за Уигън срещу своя съперник. До момента съседите на Юнайтед не са спечелили и точка в двубоите между двата тима, а головата им разлика е 4 към 35. Думите на мениджъра Роберто Мартинес, че в момента неговият отбор стои много по-добре от миналия сезон, когато загуби 0:5 на „Джей Джей Би Стейдиъм” останаха без никакво покритие.

image

Още със старта на мача Ман Юнайтед подложи на жесток натиск своя съперник. В 15-минута Рууни сложи топката на главата на Бербатов, но той от малък ъгъл стреля в ръцете на вратаря на Уигън Крис Къркланд.

Малко по-късно Бербо бе спънат в наказателното поле и имаше съмнения за дузпа, но такава не бе отсъдена. В 18-та Видич стреля, но вратарят на Уигън отново спаси.

Секунди след това Рууни нацели страничната греда след страхотен пробив отляво.

imageВ 20-ата минута пък Бербатов бе изведен зад защитата на гостите, овладя прекрасно топката и я чукна покрай Къркланд, но ударът мина на метър встрани от рамките на вратата.

След многото положения само за няколко минути играта се поуспокои за известно време. В 28-ата минута обаче крепостта пред вратата на гостите падна. Рафаел нахлу отдясно и центрира към Рууни, който от трудна позиция успя да изненада Къркланд. След попадението имаше известно съмнение дали е вкарал Рууни или Тайтъс Брамбъл си е отбелязал автогол, но в крайна сметка попадението бе зачетено като
гол на нападателя на „червените дяволи”.

Само три минути по-късно Юнайтед вече водеше с 2:0. Бербатов подаде прекрасен пас по въздух към Антонио Валенсия вдясно, който нахлу отново през проблематичната за Уигън дясна зона и върна топката ниско по земя към навлизащия около границата на пеналта Майкъл Карик и той с премерен удар направи 2:0, с което записа третия си
гол в Премиършип тази година.

Минута преди края на първата част, 19-годишният бразилец Рафаел увенча страхотната си
игра с гол. Той получи топката около границата на наказателното поле и след като финтира защитник, стреля с по-слабия си ляв крак, но матира за трети път Къркланд, с което записа втория си гол през сезона.

Така след фантастична
игра Юнайтед се оттегли на почивка с повече от перфектна преднина преди началото на втората част.

Тя пък започна с интересна смяна. Крис Къркланд получи някаква травма и хвърли ръкавиците на 37-годишния ветеран Майк Полит, който трябваше да изживее кошмара на вторите 45 минути.

imageВ 49-ата минута дойде ред и на Бербатов да запише своето име сред голмайсторите. Трагичната за Уигън зона отдясно отново бе преодоляна без проблеми от Валенсия, който от аутлинията центрира към българина, Бербатов си спря топката с левия крак и моментално с десния направи безпомощен Майк Полит.

Атаките на Юнайтед и след четвъртия
гол не спираха. При една от тях в 52-ата минута Берба сложи топката на главата на Руни, но той за втори път уцели гредата – този път напречната.

В 68-ата минута българинът отстъпи мястото си на Дани Уелбек, а в 74-ата минута Рууни изведе със супер пас Валенсия зад защитата на бившия му отбор и с прекрасно отиграване еквадорецът направи 5:0.

До края на мача Юнайтед видимо намали темпото и приключи мача със същия резултат и удовлетворение от постигнатото.

Така в класирането води Челси с 45 точки, пред Ман Юнайтед с 43 и Арсенал с 41, но и
мач по-малко.

 

  function show_hide_comments() { if($("#comment_form:visible").length


Тагове:   бербатов,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Архив